Hundetrening

Hjem

Pappa 60 år
Presangen fra oss ungene var et privatkurs hos hundetrener Tore Lislevand i Søgne. Så 29 august kjørte pappa og jeg med begge hundene til Tore sitt nye hjem like ved landbruksskolen. Han hadde funnet seg en nydelig plass med skog og marker rett utenfor stuedøren - helt perfekt når man driver med hund. Vi startet med å gå pølsespor på marka. Først viste han med sin valp som hadde gått 10-15 spor tidligere. Jeg er imponert :-) Deretter prøvde vi oss. Begge måtte vi hjelpe hundene litt i gang i starten, men innen vi hadde kommet halveis i sporet hadde hundene våre skjønt poenget. Noen avsporinger underveis var det jo, men jeg synes de var veldig flinke. Da pappa liker seg best i skogen gikk vi 2 skogsspor der jeg var sporlegger og lå i enden av sporet for å belønne hunden. Dette syntes pappa var kjempekjekt, så nå venter jeg bare på at han skal hjem å jage mamma til skogs :-D Helt til slutt gikk jeg et pølsespor til med Toya, da jeg har som mål at hun skal gå IPO spor i konkuranser.

Fantastisk bra blogginnlegg om bortforklaringer - anbefales
http://www.canis.no/gensider.php?gid=120

Trening 19.august
Da var vi i gang igjen med treningskvelder etter ferien. Var fremdeles litt feriemodus på oss, så jeg tror vi var best på den sosiale biten denne gang - ihvertfall undertegnede. Men vi kom frem til at vi også ønsker å gå spor på treningene, ikke bare lydighet - så noe fikk vi da gjort denne gangen også ;)

28 juli - Toya på Schæferhundklubbens sportrening
Vi var innom sportreningen og fikk leke med Cane, Carina, Bjørn og Cathrin :-) Cathrin og jeg ble med når Bjørn og Carina gikk spor med sine hunder - jeg må jo se hvordan dette funker da planen er at Toya og jeg skal være med på dette etterhvert.

25 juli - Toya på familietreff
Var på familietreff på Stølen i dag. Toya fikk hilse på mange folk og det synes hun var kjempestas. Ut på dagen sovnet hun under kakebordet - så det var jo ingenting annet å gjøre enn å spise masse kake :-)

23 juli - Mer miljøtrening
I går var vi innom å så på IPO trening på Schæferhund klubben og i dag var vi i Stavanger sentrum å så på en masse folk

21 juli - Miljøtrening
I går var vi på Statoil en tur og i dag på travbanen. Spesielt travbanen var veldig støyende med høytaleranlegget pluss lydsignalene de bruker. Det var ikke lange stunden før hun følte seg komfortabel med dette. Vi var også innom treningsområdene til Schæferhundklubben på Sviland der vi hilste på en av klubbens ivrigste medlemmer som var på trening alene da de andre har tatt ferie.

19 juli - Paparazzi
Paparazzi ala pappa var på besøk og her er de første bildene:


16 juli - Trening på Sviland
Dette var første trening med Toya (Newstory Prazzla) og hun fikk treffe mine treningsvenner. Det syntes hun var kjempekjekt for hun er veldig glad i folk :-) Hun fikk selvfølgelig mye oppmerksomhet denne dagen som valper ofte får og det ble mye prat :-) Jeg fikk Tone til å trene Shakira litt for meg da jeg synes det er bra for hennes psyke å bli håndtert av andre enn meg og hun var så "dum" å komme på trening uten å ta med hund! Jeg er imponert over dere begge - tusen takk Tone - Shakira vokser veldig på dette og blir tryggere på seg selv. Ellers lot jeg meg igjen imponere av fremgangen i gruppen da vi fikk se en nydelig lineføring som er innlært siden forrige gang. Kjempekjekt! Det er veldig kjekt å se at det veksler på hvem som har de største fremskrittene mellom treningene.

5-9 juli - Treningsleir i Sverige hos kennel Newstory for å hente Newstory PrazzlaKennel Newstory i Sverige ble valgt når jeg skulle ha meg valp og de arrangerer hvert år kennelleir for alle valpekjøpere. Da dette passet veldig bra med tidspunktet valpen var leveringsklar fikk jeg ordnet det slik at jeg kunne hente valpen og samtidig være noen dager på leiren. På leiren hadde de leid inn lydighetsinstruktør og siden jeg hadde hendene fulle med å bli kjent med valpen min, Newstory Prazzla, så ble det til at vi satte oss ved siden av apellbanen å fulgte med på det som skjedde der. De var veldig flinke, så det var kjempekjekt. De andre deltakerne på leiren byttet på å trene lydighet med instruktør og gå spor i skogen. På onsdagen var det kenneltreff og valpetreff med grilling. Det var veldig kjekt å se de andre valpene i P-kullet og alle var veldig fine. Jeg er kjempefornøyd med å ha fått med meg disse fine dagene og har fått meg mange nye hundevenner :-)

24 juni
Har fått redigert videoen fra forrige trening og resultatet kan du se her

Samling 4 juni Det var stort frafall denne gangen, men heldigvis kom vårt trofaste Æresmedlem & tilskuer, Cathrin. Hun var sjef for videokameraet så vi filmet deler av treningen.

Samling 24.mai
Det er så moro å se at samtlige i gjengen nå har tatt et kjempeskritt fremover i treningen :-) Og så inviet vi sommeren da Loke gjorde dekk uten å fryse :-)

RIK stevne på Sviland 25 - 26 april
Gro Anita og jeg var på Schæferhundklubbens RIK stevne og så 4 ekvipasjer gå ferdselsprøven for å finne ut mer om hvordan dette fungerer i praksis. Det var veldig spennende og jeg har fått noen nye tips på hva vi kan gjøre på treningene våre :-)

Fotografering 24 april
På kurset i slutten av mars kom jeg i kontakt med Ragnvald Antonio Helland som nettopp har startet med oppdragsfotografering og han var interressert i å ta action bilder av hund. Jeg tok med meg Shakira og hennes favoritt leke, freesbe, og så dro vi ut på Solastranden for å se hva vi kunne få til. Det var sol og en del vind. Jeg gjorde mitt beste på å kaste freesbe'en i vinden, ikke alltid like vellykket, mens Ragnvald knipset vilt. Det var en utrolig morsom opplevelse og jeg er kjempespent på å se bildene. De beste bildene vil bli publisert her når Ragnvald er ferdig med å redigere de. Han har egen hjemmeside på www.pancit.net

Samling 13.april
Som forberedelse til å starte på stevne i nærmeste fremtid inviterte vi noen få tilskuere og viste frem de delene av ferdselsprøven som hver enkelt behersket. De som ikke har kommet så langt at de trener på ferdselsprøven fikk i oppgave å vise frem andre øvelser. Hensikten er å trene oss selv på å prestere under press og å lære egne reaksjoner bedre å kjenne. Det gikk strålende, så vi inviterer enda flere neste gang :-)

Kurs 28-29.mars
Da var det tid for kurs igjen noe alle har gledet seg veldig til :-) Det ble en veldig lærerik og morsom helg. Alle har hatt god fremdrift siden forrige kurs og med litt nyttige tips satt øvelsene bra. Nå har vi vært gjennom innlæring av alle øvelsene som inngår i ferdselsprøven og vi gikk gjennom hvordan prøven skal gjennomføres. Det var ikke så avskrekkende som mange trodde og det er stemning for å trene fram mot start i enten ferdselsprøven eller appell-merket.

Samling 12 mars
Grrrrrrr - det er hundetrenings kveld og jeg ligger strak ut med influensa. Kjedelig å ikke få med seg den, men ryktene sier at flere av de som var der viste store framskritt. Å som jeg gleder meg til å se dere neste gang :-)

Videokveld 19 februar
Etter å ha filmet alle hundene var det nå tid for videokveld. Noen fant ut at det så bedre ut enn fryktet, mens andre ble klar over ting som ikke så ut helt som de forestilte seg. Alt i alt veldig lærerikt, men mest av alt sosialt. Det blir flere videokvelder :-)

Samling søndag 1.februar
Denne søndagen var det sol fra blå himmel - perfekt vær for filming :-) For det var dagens tema - alle viste hva de har trent på mens Gro Anita og jeg byttet på å filme. Neste trening bruker vi til å se på videoen - det er utrolig lærerikt å se seg selv. I tillegg hadde vi en gjesteopptreden av pappa og Darwind.

Samling mandag 19.januar
Endelig hadde vi fått tak i 2 arbeidslamper på stativ slik at vi kunne trene ordentlig i mørket. Vi rigget alt klart og det ble bra lys ut av det. Vi hadde ikke mer enn rukket å hente første hunden før den ene lampa blåste i bakken og ville ikke gi mer lys den kvelden. Vi surret den andre godt fast så vi ihvertfall skulle ha litt lys og det holdt heldigvis resten av kvelden. Denne gangen hadde vi med oss en nykomling i gjengen - valpen til Gro Anita - og den imponerte stort. Ellers var hundene litt preget av vinden for alt blafret eller beveget på seg.

Samling søndag 28.des
Vi benyttet sjansen i romjula med mange fridager til å treffes i dagslys og det var godt å røre på seg etter all den deilige maten. Irack hadde skadet foten sin og var ikke i storform, men regner med han kommer sterkt tilbake til neste trening. Linda's søster Toril stakk innom en tur - vi håper det blir flere :-) I tillegg hadde vi denne gangen tilskuere uten hund. Vi straffet dem med hard jobbing :-) til og med etter treningen var ferdig, da jeg har en hund som ikke helt takler det å få besøk av skravlete jenter som attpåtil banker på døren. Vi får se om de tør komme igjen. Vi savnet Katrine som var hardt rammet av influensa og min søster Gro Anita som tidligere på dagen hentet valpen sin.

21.des
I kveld var Shakira og jeg som vanlig ute å trente på gårdsplassen. Bitepølsa blåste avsted 2 ganger slik at Shakira måtte lete etter den. Jeg fant den først begge gangene, så her er det litt forbedringspotensiale hehe. Ellers er jeg veldig fornøyd med treningen - det går jevnt fremover.

Samling onsdag 17.des
Onsdagen hadde vi samling på Sviland. Det var kjempemoro å se hvor flinke alle hadde blitt. Og akkurat når vi skulle begynne på runde nummer 2, kom Tone fra kennel Lufaliva med 8 valper på ca 7 uker. De tok fra oss resten av treningslysten, men det var verdt det. Vi gleder oss over de nydelige valpene og håper vi får se en av dem på treningene fremover :-)

 
  Professional Web Solutions and Training

©Anne Lene Øysæd 2008